Veilig en gezond op weg.

  

Veilig en gezond op weg met ‘Het Nieuwe Fietsen’

Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert in samenwerking met de combicoach seniorensport voor inwoners (60+) van de gemeente Borger-Odoorn de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’.

Ook de ervaren fietser merkt weleens dat het fietsen anders is geworden. Het fietsen met de e-bike gaat sneller en het verkeer wordt drukker en ingewikkelder. Centraal staat hoe de deelnemers ervoor kunnen zorgen dat zij zich veilig voelen op de fiets en nog heel lang kunnen blijven fietsen.

In de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ delen deelnemers ervaringen met elkaar en geeft de adviseur van VVN gerichte tips en adviezen om zo lang mogelijk te kunnen genieten van het fietsen.

`Het Nieuwe Fietsen` is anders dan een traditionele fietscursus. Het is geen verkeersles of fietscursus. Het gaat vooral om het delen van elkaars ervaringen en het bespreken van tips over de eigen veiligheid en hoe deelnemers daar zelf iets aan kunnen doen. Aan de hand van feiten, informatieve filmpjes, foto’s en stellingen komen verschillende onderwerpen aan de orde zoals:

– Hoe ga ik om met anderen op het fietspad?

– Hoe kan ik veilig fietsen op een druk fietspad?

– Hoe zorg ik dat ik in conditie blijf om goed te fietsen?

– Wat moet ik weten van de fiets of een e-bike?

De koffie met wat lekkers staat klaar en deelname is gratis.

De workshop wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Borger-Odoorn en vindt plaats op:

Vrijdag 3 juni a.s. van 09.30 – 12.00 uur in MFA Noorderbreedte in Nieuw Buinen,

Noorderdiep 127, 9521 BC Nieuw Buinen

Aanmelden:

Vóór 27 mei bij Petra van den Bosch, combicoach seniorensport gemeente Borger-Odoorn.  P.vandenbosch@borger-odoorn.nl   tel.nr:  06 – 11 39 43 01

Doortrappen in Drenthe

Het programma Doortrappen wordt omarmd door de twaalf Drentse gemeenten en de provincie Drenthe. De fietsactiviteiten van het programma worden opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe. Kijk voor meer informatie op www.doortrappendrenthe.nl .

0
0