Herdenking oorlogsslachtoffers

  

Herdenking oorlogsslachtoffers Nieuw-Buinen 4 mei 2021

Het fundament van vrijheid      

Door het coronavirus blijken vele dingen ineens niet meer zo vanzelfsprekend te zijn. Onze gezondheid, ons werken, ons reizen, en een onderlinge afstand van 1,5 meter, het is allemaal anders.                                                                                                                                                                                                                     De herdenking van gevallenen in de oorlog vindt ook dit jaar weer plaats zonder publiek, stille tochten of toespraken.

Maar wat is het een mooie gewoonte om letterlijk even stil te staan bij wat er in de oorlog is gebeurd. Stil te staan bij wie voor ons hebben gestreden en hun leven hebben gegeven voor de naoorlogse vrijheid.

Wij mogen het niet vergeten wat er in het verleden is gebeurd en wat er momenteel allemaal gaande is in de wereld.

Wij willen als bevrijding comité afd. Nieuw-Buinen en vereniging voor Dorpsbelangen de herdenking niet zomaar ongemerkt voorbij laten gaan in Nieuw-Buinen en zullen ons houden aan het landelijke protocol. Daarom worden er kransen gelegd door Bram van der Schoot en Derk Smit namens de bevrijdingscomité Borger-Odoorn en de vereniging voor Dorpsbelangen Nieuw-Buinen.

Namens OBS de Poolster, de school heeft het monument geadopteerd, zal Maria Hoving als teamleider van OBS de Poolster een bloemstuk leggen.

Namens het Bevrijdingcomité Borger-Odoorn en Vereniging voor Dorpsbelangen Nieuw-Buinen

Bram van der Schoot

Derk Smit

0
0