Herdenkingsbijeenkomst Nieuw-Buinen 4 mei 2019

  

Welkom door Ds. Anneke Wouda met een verhaal over democratie vraagt verantwoordelijkheid.
Kinderen van CBS de Klister, CBS 59 en OBS de Poolster hebben eigen gemaakte gedichten voor gelezen.
De gedichten gingen over: Ines – Ik vind het jammer, Manoa en Manon – Een keer vaker, Sylvienne – Nederland een vrij land, Lieke en Manon – 4 en 5 mei,
Delayla – 4 mei, Janique – Stilte, Erben – Stel je eens voor, Sander – Stil, Dyon – Tweede wereldoorlog, Anouk – Vrijheid ligt niet op straat, Loes – Dodenherdenking, Laurien – 4 mei en Kisten – Nooit vergeten.

De herdenkingsbijeenkomst is muzikaal begeleid door pianiste Gretha van Wattum en fluitiste Janet Deen.

Wim Buwalda had een indrukwekkend verhaal over Dauwe Mik een van de namen die op het monument staat.

Er is in stilte gelopen naar het oorlogsmonument waar de trompettist Eric Groenboek de Taptoe heeft gespeeld en 2 minuten stilte gehouden, daarna zijn er kransen en bloemen gelegd.

Er is een krans gelegd door de kinderen van de Openbare Basisschool De Poolster. Namens de Gemeente Borger-Odoorn en het Bevrijding comité van de Gemeente Borger-Odoorn is er door de heren N. Wind en B van de Schoot een krans gelegd. Namens Vereniging voor Dorpsbelangen Nieuw-Buinen is er een bloemstuk gelegd door mevrouw A.Pepping en de heer H. Baas. Daarna zijn er bloemen gelegd door de kinderen van de Openbare Basisschool De Poolster. Tevens zijn er bloemen gelegd door de kinderen van de Christelijke Basisschool de Klister en de Christelijke Basisschool 59.

Er was ook gelegenheid bloemen te leggen door alle overige aanwezigen.

Het was een waardige en stille herdenkingsbijeenkomst.

Namens het Bevrijding comité Gemeente Borger-Odoorn: Zijn alle kinderen bedankt voor hun bijdrage en alle aanwezigen voor hun aanwezigheid.

D. Smit

 

0
0