Buurtbemiddeling

  

Buurtbemiddeling is een doeltreffende manier om problemen tussen buren aan te pakken met een grote kans op succes.

Ook al bedoel je het goed, het kan anders overkomen bij de ander. Dus reageert de ander niet prettig? Stel dan eerst eens een paar vragen in plaats van meteen in de reactie te schieten. Dikke kans dat jullie gesprek een verrassende wending krijgt. Het kan natuurlijk heel goed zijn, dat er problemen bij de buren zijn, waar je geen weet van hebt. Door misverstanden kunnen er problemen of conflicten tussen buren ontstaan. Probeer er met elkaar over te praten en luister wat de ander te vertellen heeft. Of maak eens nader kennis met elkaar. Misschien heb je als buren over en weer andere verwachtingen van elkaar, maar is dat nog nooit uitgesproken.

Buurtbemiddeling Borger-Odoorn bestaat nu een aantal jaar en we merken dat de oorzaak van een conflict vaak op een misverstand berust en dat er niet over gesproken wordt en dat er allerlei conclusies getrokken worden. Door er met elkaar over te praten ontdek je misschien dat er heel iets anders speelt dan je had verwacht.

Kom je er samen niet uit, dan mag je onze hulp vragen. Wij komen bij je thuis voor een gesprek en als je wilt kunnen we ook het gesprek aangaan met de buren en vervolgens een bemiddeling gesprek voorstellen op neutraal terrein, bijvoorbeeld in een dorpshuis bij je in de buurt. De gesprekken worden gedaan door goed getrainde vrijwilligers. Zij helpen om met elkaar in gesprek te gaan, zodat je samen als buren, ook samen een oplossing bedenkt voor het probleem wat zich voor doet. Het zou toch mooi zijn als je geen last meer van elkaar hebt, elkaar gewoon weer kunt groeten en in alle rust naast elkaar kunt wonen. Wil je onze hulp bel dan met Willy Afman, coördinator Buurtbemiddeling telefoonnummer 06-12813261 of stuur een mail naar buurtbemiddeling@andesborgerodoorn.nl.

Ben jij degene die altijd bemiddelt wanneer er onrust is in je gezin, familie of vriendengroep? Vind je het leuk om te luisteren naar verhalen van anderen? Kun je dat doen zonder te vooroordelen en blijf je neutraal? Woon je in de gemeente Borger – Odoorn? Dan zijn wij op zoek naar jou!  Een achtergrond als mediator is niet nodig. Je krijgt een uitgebreide training en begeleiding, bijscholing en intervisie.  Lijkt het je leuk om je in te zetten voor Buurtbemiddeling Borger – Odoorn? Meld je dan direct aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Telefoonnummer 06-12813261 of stuur een mail naar buurtbemiddeling@andesborgerodoorn.nl.

Dinsdag 12 maart aanstaande na de algemene ledenvergadering vereniging voor Dorpsbelangen Nieuw-Buinen 20.30 uur zal er meer informatie worden gegeven over Buurtbemiddeling en kunt u uw vragen stellen hierover.

0
0