Dodenherdenking Nieuw-Buinen

  

Herdenking oorlogsslachtoffers Nieuw-Buinen 4 mei 2022

 
Vrijheid in Verbondenheid.                                       
Welkom door Ds. Anneke Wouda met een verhaal over wat er nu gaande is in de wereld over Vrijheid in Verbodenheid.
Kinderen van CBS de Klister, CBS 59 en OBS de Poolster hebben eigen gemaakte gedichten voor gelezen.

De herdenkingsbijeenkomst werd muzikaal begeleid door Marinus van Kuil op orgel en fluitiste Janet Deen.

Er is in stilte gelopen naar het oorlogsmonument waar de trompettist Eric Groenbroek de Taptoe heeft gespeeld en 2 minuten stilte gehouden, daarna zijn er kransen en bloemen gelegd.

Er is een bloem gelegd door de kinderen van de Openbare Basisschool de Poolster. Namens de Gemeente Borger-Odoorn en het Bevrijding comité van de Gemeente Borger-Odoorn is er door de heren J. Goeree en B van de Schoot een krans gelegd. Namens Vereniging voor Dorpsbelangen Nieuw-Buinen is er een krans gelegd door mevr. A. Pepping en mevr. R. Masselink. Daarna zijn er bloemen gelegd door de kinderen van de Openbare Basisschool De Poolster. Ook zijn er bloemen gelegd door de kinderen van de Christelijke Basisschool de Klister en de Christelijke Basisschool 59. Er was ook gelegenheid bloemen te leggen door alle overige aanwezigen.

Het was een waardige en stille herdenkingsbijeenkomst. Namens het Bevrijding comité Gemeente Borger-Odoorn werden alle kinderen bedankt voor hun bijdrage en alle aanwezigen voor hun aanwezigheid.

Er zijn opnames gemaakt door RTV 1 Stadskanaal. Terug te zien op YouTube.  https://www.youtube.com/watch?v=eb6eJTVEep8

0
0