Toeristische fietsroute Nieuw-Buinen e.o.

  

De Vereniging voor Dorpsbelangen Nieuw-Buinen heeft als doel de leefbaarheid van het dorp Nieuw-Buinen te bevorderen en op een positieve manier op de kaart te zetten.

De Historische Vereniging Nieuw-Buinen/Buinerveen heeft als doel de geschiedenis van Nieuw-Buinen en Buinerveen vast te leggen en te bewaren.

Met inzet van vrijwilligers is er een toeristische fietsroute samengesteld, er is naar onze bescheiden mening via een goede samenwerking een mooie fietsroute gemaakt met daarin vele bezienswaardigheden te zien.

Wij hopen via deze fietsroute dit  Veenkoloniaal gebied met zijn specifieke lintbebouwing, en met zijn  historische gebouwen evenals de verschillende musea onder de aandacht brengen en hopen meer toeristen naar deze streek te krijgen.

Het eerste exemplaar wordt op 30 mei 2018 door de burgemeester Jan Seton van Borger-Odoorn in ontvangst genomen in het dorpshuis.

Daarna gaat de burgemeester tussen 14.00 en 14.30 uur als eerste fietser door een lint nog een klein stukje van de toeristische fietsroute fietsen, start bij het glasmonument voor de MFA.

Deze toeristische fietsroute zal ook via de sites van Vereniging voor Dorpsbelangen Nieuw-Buinen en de Historische vereniging Nieuw-Buinen/Buinerveen te volgen zijn vanaf 30 mei.

Namens de fietscommissie,

Derk Smit

0
0