Sport- en speldagen Nieuw-Buinen groot succes!

  

In de eerste week van augustus hebben ruim 50 kinderen uit Nieuw-Buinen genoten van de sport- en speldagen die voor de tweede keer georganiseerd werden. De sport- en speldagen zijn bedoeld om kinderen die niet op vakantie gaan toch sportieve en gezellige dagen tijdens de schoolvakantie te bezorgen.

De dagen begonnen om 13.00 met en werden onder het genot van een warme maaltijd om 18.00 uur afgesloten. Op maandag stond de dag in het teken van diverse balspelen op de velden van VV Nieuw-Buinen. In teams hebben de kinderen onder andere slagbal, voetbal en knotshockey met elkaar gespeeld. Op dinsdag vertrokken de kinderen met de vrijwilligers vanaf de MFA Noorderbreedte per Tractor-trein van dhr. Roelof Pott naar het zwembad. Deze middag stonden er verschillende onderdelen op het programma waaronder de buikschuifbaan, de aquabaan, kickboks- en bootcampclinics van Jasper Harten en Gerwin Rorije.  Woensdag stond in het teken van de Oud-Hollandse spellen zoals zaklopen, koekhappen en spijkerpoepen. Er werd afgesloten met een dinershow die gepresenteerd werd door burgemeester Jan Seton. Alle kinderen hebben gezamenlijk een dans ingestudeerd  onder leiding van dansschool Dynamics en alle groepen betraden het podium met hun eigen act.   

Dank aan iedereen die deze dagen mede mogelijk maakten: EHBO Nieuw-Buinen, zwembad De Buiner Streng, VV Nieuw-Buinen, het dorpshuis, dansschool Dynamics, de Tractor-trein en natuurlijk de vrijwilligers!

De Sport- en speldagen zijn een initiatief van vrijwilligers uit het dorp, Welzijngroep Andes, Sociaal Team het Veenland, Dorpsbelangen Nieuw-Buinen en de combicoaches van de gemeente Borger-Odoorn. 

 

 

 

0
0